Terug naar jouw innerlijke ik via een unieke combinatie van Bokszaktraining & Yoga!

Wie is Suzanne?

Wie is Suzanne?

Één zin die mijn Yoga lerares zei tijdens een Hot Yoga klas is mij altijd bijgebleven:

“The heat is there, that is a fact which you can’t change. What you can change is how you deal with it, how you can breath and not letting this heat take control over you.”


Mijn naam is Suzanne Bethlehem. Ik heb van 2006 t/m 2009 in Thailand gewoond en ben daar in aanraking gekomen met Yoga. Voordat ik naar Thailand verhuisde ben ik begonnen met kickboksen bij Clyde Petres in 2004. Bij Clyde heb ik de basis mogen leren van de technieken van het kickboksen en de bokszaktrainingen. Ook tijdens mijn verblijf in Thailand was twee keer per dag trainen in de muay thai ring de standaard. Via deze weg heb ik mijn ervaring mogen op doen van zowel het kickboks gedeelte als yoga gedeelte. En nog steeds tot de dag van vandaag leer ik nieuwe dingen, een heerlijk nooit uitgeleerd proces!

In het begin van mijn yoga avontuur ging het voornamelijk om het fysieke gedeelte van Yoga waaruit ik mijn voldoening haalde. Naar mate ik steeds meer op de mat stond merkte ik dat het niet meer alleen om de Yoga houdingen ging, maar meer om de ademhaling en hoe ik reageerde als iets mij niet lukte of als ik niet lekker in mijn vel zat.

suzanne-kickboks
suzanne-yoga

Yoga begint pas als je van de mat af komt…. en wow dat is zo waar! Het beoefenen van Yoga liet me nadenken over mijn leven, elke keer weer, hoe sta ik erin, wat wil ik bereiken, wat straal ik uit, waar krijg ik energie van, wanneer is het ego aan het woord en wanneer mijn hart vol liefde en vertrouwen, wat een bewustwordingsproces is het geworden, zo waardevol, een levenslang cadeau! Tijdens de bokszaktrainingen was het moment van kunnen uiten. Heerlijk om mijn energie kwijt te kunnen door middel van stoten en trappen op een bokszak. Wat een ruimte kwam daardoor weer vrij, ruimte voor nieuwe energie!

Tijdens mijn jaren in Thailand heb ik een Yoga teacher training gevolgd bij Absolute Yoga en mijn certificaat behaald. Daardoor heb ik ruim een jaar 6 dagen in de week verschillende les vormen kunnen geven voordat ik terug keerde naar Nederland.

Na het terug keren naar Nederland met alleen een tas kleding en ongepland een kindje in mijn buik heb ik mijn Yoga harder dan ooit nodig gehad. Ik had graag meteen weer Yoga les willen geven maar overal waar ik terecht kon was op freelance basis. Als toekomstige alleenstaande mama kon ik dat risico niet nemen. Met veel steun van mijn moeder ben ik de opleiding als verpleegkundige gaan volgen toen mijn dochtertje 7 maanden oud was. Het was een drukke periode, school, werk, huishouden en mama zijn. Naast de kracht en motivatie wat ik kreeg van mijn dochtertje om niet op te geven heeft mijn Yoga mij ook veel geholpen. Om even dat rust moment terug te kunnen vinden, terug te komen naar wie ik was, en tot mijzelf te kunnen komen tijdens de hectiek van de alledaagse situaties om mij heen.

In 2013 mocht ik mijn diploma als verpleegkundige in ontvangst nemen. En toen begon het echt leren en werken als verpleegkundige pas echt. Sindsdien werk ik als verpleegkundige op de psychiatrie afdeling in het ziekenhuis OLVG West in Amsterdam met plezier. Ook daar ben ik de nodige uitdagingen tegen gekomen die mij hebben gemaakt tot de persoon die ik nu ben geworden, met name het leren aangeven van grenzen. Begin 2017 ben ik begonnen met het lesgeven van Yoga en het verzorgen van massages voor mezelf onder de naam Su-MaLi Yoga. Dit heb ik 1 jaar gedaan, ik kon helaas niet meer in de ruimte blijven waar ik les gaf. Ik had besloten om te stoppen met les geven, ik zat niet lekker in mijn vel en merkte dat er verschillende dingen terug kwamen waarmee ik continue vast liep met mezelf. Ik had geen flauw idee wat ik wilde en welke kant ik op mocht gaan, wel wist ik heel goed dat ik niet op deze manier door wilde.

Te vaak ben ik over mijn eigen grenzen heen gegaan, zowel fysiek als mentaal. Ik was vaak in conflict met mijn eigen emoties en gedachtes, en geloofde dat die er niet altijd mochten zijn. Doormiddel van het lezen van diverse boeken oa van Byron Katie, Eckhart Tolle, Mooji, Diederik Wolsak en Brené Brown lukte het mij om mezelf steeds meer kwetsbaar op te stellen. Daarnaast was ik in contact gekomen met een fijne psycholoog, en natuurlijk door het beoefenen van yoga/meditatie en privé training met Clyde op de pads heb ik stappen kunnen maken en door te doen is mijn leven erg veranderd. Ik heb geleerd dat alles er mag zijn en dat het okey is wat ik voel of denk. Het heeft me laten ervaren hoe ik beter voor mezelf kan zorgen door liefdevol te zijn, over mijzelf, naar mijzelf en voor mijzelf.

Wow wat een vrijheid ervaar ik tot de dag van vandaag. Vrijheid van het eerder non stop denken, angstig te voelen, het gevoel van vast lopen en gevangen te zitten van mijn eigen doen en laten. Zo werd 2018 onverwachts een wake up jaar voor mij. En ook op dit vlak tot de dag van vandaag valt er nog genoeg uit te halen, te ervaren, te leren, te doen, te leven en vooral lief te hebben voor alles wat zich aanbiedt en zich ontvouwt in mijn leven.

Door dit alles zijn bij mij de zaadjes gepland voor RootBoxing, een combinatie training van de bokszak en yoga, een combinatie wat mij zoveel heeft gegeven en hopelijk door middel van deze les mag ik het voortzetten. Het doorgeven van mijn ervaringen en handvaten zodat jij hiermee weer verder kan op jouw unieke levenspad.

Omdat iedereen anders in elkaar zit ben ik naast de groepslessen ook begonnen met het één op één les geven van RootBoxing. Door persoonlijke begeleiding kan ik in alle rust en met alle aandacht samen met jou op een voor jou gewenst niveau komen.