Terug naar jouw innerlijke ik via een unieke combinatie van Bokszaktraining & Yoga!

More

More

Voeding, wow voeding, daar valt zoveel over te schrijven en te vertellen. Wat is jou relatie met voeding? Wat voor rol speelt voeding in jouw leven? Is voeding een middel om je lichaam te vullen of daadwerkelijk ook te voeden?

 

Ik denk dat voeding meer met ons doet dan we beseffen. Niet alleen op fysiek gebied maar ook op mentaal gebied. Ik bemerk bij mezelf dat wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, ik ook minder zin heb om te koken, en met voeding bezig te zijn. En tegelijkertijd weet ik hoeveel invloed het heeft op mijn hele systeem als ik kies voor gezond vers voedsel. Soms denk ik trek te hebben in iets vettigs, zouts, zuurs of zoets, maar weet dat dit alleen bepaalde stofjes zijn waar mijn lichaam behoefte aan heeft.

 

En dan komt de volgende vraag op; waar heeft mijn lichaam dan behoefte aan? Dat is the Big Question!! Want hoe weet ik nou waar mijn lichaam behoefte aan heeft, en hoe kan ik daar achter komen en hoe weet ik dan of dat echt zo is?? Deze vragen zijn vaak door mijn hoofd gegaan. Het belangrijkste is om weer in contact te komen met je lichaam. Te leren luisteren naar wat ons lichaam ons aangeeft en nodig heeft en daarop te kunnen vertrouwen. Naast dat RootBoxing je handvatten geeft om terug in contact te komen met je lichaam geeft het je ook de mogelijkheid om in contact te komen met gespecialiseerd voedingsdeskundige Wesley Kelder.

 

Ik geloof namelijk dat voeding een essentieel onderdeel is in ons leven. En dat we er veel meer uit kunnen halen dan we denken. Dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat het een onmisbaar onderdeel is wat makkelijk toe te passen is in ons vaak drukke week schema.

 

Wesley is naast voedingsdeskundige ook gediplomeerd orthomoleculair therapeut.

Ortho is Latijns voor “in balans” en Moleculair betekent “de moleculen”. Kortom, Balans tussen onze Moleculen. Een orthomoleculaire levensstijl en orthomoleculaire voeding draait dus volledig om het eten van de juiste voeding zodat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. waardoor jouw lichaam (alle moleculen) in een zo optimaal mogelijke balans functioneren. Hierdoor zal je maximaal kunnen presteren; optimaal kunnen leren; je super fit voelen met veel lichamelijke & geestelijke energie.

 

Orthomoleculaire voeding ofwel orthomoleculaire voedingsleer focust zich volledig op het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen uit (natuurlijk) voedsel, met als doel het optimaal in balans brengen van onze lichaamscellen. Dit heeft als gevolg dat onze lichaamscellen uiteindelijk optimaal functioneren. Veel van de gezondheidsproblemen zijn toe te wijden aan voeding. Beter gezegd: zijn toe te wijden aan de “gebrekkige voeding” dat men over het algemeen binnen krijgt. Dit is zowel bewust als onbewust. Sommige “gezonde groenten” kunnen in bepaalde persoonlijke gevallen namelijk ook beter vermeden worden. Dit is situatie en persoonsafhankelijk wat Wesley dus ten alle tijde meeneem in jouw advies.

 

Ben je ook benieuwd wat Wesley voor jou kan betekenen?